12.03.2016 20:38

Bayern tankt vertrouwen richting Juventus

Bayern München begint met een goed gevoel aan de voorbereiding op de kraker in de Champions League tegen Juventus. De Duitse titelhouder won zaterdagavond met grote cijfers van laagvlieger Werder Bremen: 5-0. Daardoor staat de koploper van de Bundesliga nu acht punten los van nummer twee Borussia Dortmund, dat zondag thuis speelt tegen subtopper 1. FSV Mainz 05.

Bij de rust leidde Bayern met 2-0 door treffers van Thiago en Thomas Müller. Na de rust kwam Müller opnieuw tot scoren. Zijn vervanger Robert Lewandowski en opnieuw Thiago brachten de eindstand op 5-0. Arjen Robben behoorde niet tot de wedstrijdselectie van Bayern. De Nederlandse international kreeg rust voor de return tegen Juventus woensdag in eigen huis. Het eerste duel tussen de twee grootmachten eindigde in 2-2.

Mario Götze maakte bij Bayern zijn rentree in het basisteam na een absentie van vijf maanden wegens blessureleed. De maker van de winnende treffer in de WK-finale tegen Argentinië in 2014 werd in de 54e minuut gewisseld voor Sebastian Rode.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner