13.03.2016 19:15

Spurs in spoor Leicester dankzij overwinning

Harry Kane heeft de score verdubbelt voor Tottenham. Eriksen (l.) en Lamela (r.) vieren het feestje met hem mee. (13-03-2016)

Tottenham Hotspur heeft goede zaken gedaan in de titelrace. Op bezoek bij Aston Villa werd gewonnen (0-2) en blijft daardoor in de achtervolging op koploper Leicester City. Leicester ontvangt maandagavond nog Newcastle.

De achterstand op Leicester bedraagt door de overwinning twee punten, maar de koploper heeft nog een wedstrijd tegoed. The Spurs mogen goudhaantjes Harry Kane en Dele Alli dankbaar zijn voor de overwinning.

Tottenham had het lastig op bezoek bij Aston Villa. Op slag van rust schoot Kane op aangeven van Alli raak (0-1). Ook vlak na rust was dit recept goed voor een doelpunt. Alli de aangever, Kane de afmaker. Kane staat nu op negentien doelpunten, net als Jamie Vardy.

Aston Villa is nog dieper in de degradatieproblemen gekomen. Villa staat laatste in de Premier League, met een achterstand van acht punten op Newcastle United. Ook op het eigen Villa Park kon daar geen verandering in komen.