13.03.2016 20:00

Dortmund blijft Bayern achtervolgen na winst

De Gelbe Wand is stil. Een supporter van Dortmund is in het stadion overleden aan een hartaanval. (13-03-2016)
De Gelbe Wand is stil. Een supporter van Dortmund is in het stadion overleden aan een hartaanval. (13-03-2016)

Borussia Dortmund heeft Mainz 05 in eigen huis verslagen (2-0). Door doelpunten van Reus en Kagawa werd Mainz aan de kant gezet. De achterstand op koploper Bayern München blijft daardoor vijf punten.

Na een half uur spelen kon Reus op aangeven van Castro de openingsgoal maken. Dortmund had absoluut het beste van het spel, maar de beslissing bleef lang uit. Ruim een kwartier voor tijd maakte Kagawa aan alle illusies van Mainz een einde, door de beslissing te maken: 2-0.

Mainz hoopte de enorme stunt van twee weken geleden te herhalen. Toen wist het op bezoek bij Bayern München de drie punten mee te nemen. Zondagmiddag maakten de bezoekers geen moment aansprak op een nieuwe stunt.

De overwinning van Borussia Dortmund had een zwarte rand. Op de tribune van het Signal Iduna Park overleed een supporter aan een hartstilstand. Een andere supporter werd met hartklachten naar het ziekenhuis gebracht. De altijd sfeervolle Gelbe Wand had geen reden meer om sfeer te maken en ook de 2-0 werd ingetogen gevierd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner