14.03.2016 23:16

Leicester City met moeite langs Newcastle

Rafa Benítez heeft in zijn eerste wedstrijd als trainer van Newcastle United geen schokeffect teweeg gebracht. De ploeterende ploeg uit de Premier League verloor maandag de uitwedstrijd bij Leicester City met 1-0.

Een fraaie omhaal van de Japanner Shinji Okazaki in de 25e minuut bracht de titel weer een stap dichterbij voor de stuntploeg van coach Claudio Ranieri. Leicester verstevigde dankzij de benauwde zege zijn koppositie en liep weer uit naar vijf punten voorsprong op Tottenham Hotspur in de hoogste Engelse voetbaldivisie.

De Spanjaard Benítez volgde vorige week de ontslagen Steve McClaren op als manager van The Magpies, die hun zoveelste nederlaag leden en in degradatienood verkeren. Bij Newcastle speelden Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd mee. Vurnon Anita werd in de tweede helft gewisseld. Siem de Jong viel de laatste twintig minuten in.