16.03.2016 16:01

Carrick looft Nederlander Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah is gefocust tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Manchester United. (06-03-2016)
Timothy Fosu-Mensah is gefocust tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Manchester United. (06-03-2016)

Michael Carrick is onder de indruk geraakt van de prestaties van Timothy Fosu-Mensah. De Nederlander debuteerde onlangs bij Manchester United en liet een sterke indruk achter, ook op Carrick.

"Het is echt een opmars van Timmy", zegt Carrick in United Review, het programmaboekje van Manchester United. "Allereerst kwam hij als linksback in het veld tegen Arsenal en dat is geen positie die hij gewend is. Onder lastige omstandigheden liet hij zichzelf zien. Hij is een echte atleet, hij is snel, sterk en goed aan de bal."

Vier dagen had Fosu-Mensah een basisplaats tijdens het competitieduel met Watford (1-0 overwinning). "Ook dat was een moeilijk duel om te spelen, als centrale verdediger tegen hun twee aanvallers (Deeney en Ighalo, red.). Zij zijn erg gevaarlijk, maar volgens mij doorstond hij de confrontatie goed. Deze optredens en de ervaring om erbij betrokken te worden zullen hem goed van pas komen."

Carrick heeft ook nog advies voor Fosu-Mensah. "Er komen ups en down. Als je je kans krijgt, moet je je best doen en alweer klaar zijn voor je volgende kans. Dat kan een week later zijn, maar ook een maand. Het gaat erom dat je geduldig bent en dat je met beide voeten op aarde blijft staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner