18.03.2016 20:48

Stoke bindt gewilde sluitpost langer aan zich

Jack Butland schreeuwt het uit na een redding tegen Newcastle United. (02-03-2016)
Jack Butland schreeuwt het uit na een redding tegen Newcastle United. (02-03-2016)

Jack Butland blijft de komende tijd nog het doel van Stoke City verdedigen. Dat maakt de Premier League-club vrijdag op de clubwebsite bekend.

De 23-jarige doelman heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot 2021 in het Britannia Stadium houdt. Na een reeks indrukwekkende optredens werden verschillende Engelse topploegen aan Butland gelinkt, maar die speculatie is dus te voorbarig gebleken: Butland, die dit seizoen nog geen minuut miste in de competitie, blijft voorlopig bij de huidige nummer negen van de Engelse competitie.

Butland wordt al jaren gezien als een groot keeperstalent. Hij begon zijn carrière bij Birmingham City, waarna Stoke hem daar oppikte. Doordat Stoke afgelopen zomer hun Bosnische doelman Asmir Begovic verkocht aan Chelsea, kreeg hij de kans zich in de Premier League te bewijzen. In het restant van het seizoen zal Butland zich ongetwijfeld willen bewijzen aan de Engelse bondscoach Roy Hodgson om zo de plek onder de lat van de Engelse ploeg op het EK in Frankrijk van deze zomer te verdienen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner