19.03.2016 17:52

Leicester boekt kenmerkende zege in titelstrijd

Mile Jedinak (l.) en Kanté N'Golo vechten een kopduel uit tijdens Crystal Palace - Leicester City. (19-03-2016)

Leicester City heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de titelstrijd. Een doelpunt van Riyad Mahrez was genoeg om Crystal Palace te verslaan op Selhurst Park. De ploeg blijft nu minimaal vijf punten voor Tottenham Hotspur.

De eerste helft was kenmerkend voor het seizoen dat Leicester City beleeft. Het was niet altijd even frivool, er waren weinig indrukwekkende combinaties te zien, maar de ploeg deed wat er gevraagd wordt van een titelkandidaat. Het speelde degelijk en kwam maar zelden in de problemen. Juist toen Crystal Palace na een halfuur spelen wat meer de aanval zocht, sloeg Leicester toe; een harde voorzet van Jamie Vardy werd in de 34ste minuut binnengelopen door een alerte Riyad Mahrez. Deze hoofdrolspelers van Leicesters seizoen zorgden daarmee voor de enige goal in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft veranderde er maar weinig aan het spelbeeld. Crystal Palace, dat nog altijd in een degradatiestrijd verwikkeld kan raken, bleef op zoek gaan naar het doel aan de andere kant. Dat lukte maar zelden, maar als het lukte, stond het ijzersterke verdedigingsduo bestaande uit Wes Morgan en Robert Huth in de weg. Uit deze frustrerende gang van zaken raakte de thuisploeg maar niet.

In de slotfase zette Crystal Palace wat meer aan. Leicester had steeds meer moeite met de aanvallende troeven die de thuisploeg in de strijd gooide. Er kwam veel dreiging af van de ingevallen Bakary Sako en verdediger Damien Delaney kreeg nog een kans op de gelijkmaker. Hij schoot in de blessuretijd op de lat na een corner. De goal viel alleen niet, waardoor Leicester voor de zoveelste keer zegevierde met een zwaarbevochten winstpartij.

Dankzij de overwinning staat Leicester in ieder geval tot het einde van de wedstrijd Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth, die zondag om 17:00 begint, acht punten los aan kop. The Spurs hebben vijf verliespunten meer dan The Foxes en hopen dit intact te houden door thuis tegen promovendus Bournemouth een zege te pakken. De volgende achtervolger, Arsenal, staat elf punten achter op Leicester, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Voor Crystal Palace is dit de dertiende Premier League-wedstrijd op rij waarin geen overwinning wordt geboekt. Het kijkt langzamerhand met angst en beven naar onderen, waar tegen degradatie strijdende ploegen als Sunderland, Norwich City en Newcastle United naderen.

Door: Nino Vermeulen