20.03.2016 10:35

Bilić teleurgesteld in arbitrage na strafschop

Slaven Bilić was boos op de scheidsrechter, die Chelsea laat in de Londense derby tegen zijn West Ham United een strafschop gaf. Cesc Fàbregas benutte het buitenkansje, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.

De Kroaat was na afloop niet te spreken over het toekennen van de penalty. Uit televisiebeelden blijkt dat de trainer het gelijk aan zijn zijde heeft: het contact tussen Mikhail Antonio en Ruben Loftus-Cheek vond inderdaad buiten het strafschopgebied plaats. "Het was een ontzettend goede wedstrijd en een gelijkspel bij Chelsea is een prima resultaat, maar dit soort strafschoppen zijn onaanvaardbaar. Het was er ver buiten", aldus een boze Bilić tegenover de BBC.

De late gelijkmaker doet de kansen van West Ham op kwalificatie voor de Champions League geen goed. Voor Chelsea betekent het dat de ploeg nog steeds ongeslagen is in de drie maanden dat Guus Hiddink aan het roer staat, al hoeft de ploeg zich voorlopig geen illusies te maken over het bereiken van het miljoenenbal waarvoor West Ham nog volop in de race is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner