20.03.2016 11:30

Klopp: "Maar goed dat Koeman trainer is"

Jürgen Klopp is blij dat hij en Ronald Koeman zondagmiddag als trainers tegenover elkaar staan en niet als spelers, zo spreekt de Duitse oefenmeester in aanloop naar het duel.

"Als speler was Koeman van wereldklasse, dus vergelijkingen met mij lopen mank. Het beste nieuws is dat ik niet tegen hem hoef te voetballen, onze ploegen spelen tegen elkaar. Dat is een veel beter idee en op die manier hebben wij een betere kans", aldus de manager van Liverpool op de clubwebsite van The Saints. Dit wil overigens niet zeggen dat de oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord niet als een goede manager wordt gezien door zijn Duitse tegenspeler.

"Hij is ook een briljante manager, daar bestaat geen twijfel over. Hij heeft bij Southampton al een lange tijd zulk goed werk verricht, daar is natuurlijk respect voor". Klopp en Koeman troffen elkaar dit seizoen al twee keer. Op Anfield haalde Southampton een laat gelijkspel in de competitie, voor de Capital One Cup won Liverpool in het St. Mary’s Stadium met maar liefst 1-6. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner