20.03.2016 11:44

Ranieri hoopvol: "Hebben het in eigen hand"

Claudio Ranieri zag zijn Leicester City zaterdagmiddag weer een stap zetten richting een sensationele landstitel, de ploeg won op Selhurst Park met 0-1 van Crystal Palace.

Met de overwinning in Londen is de ploeg nu acht punten los van achtervolger Tottenham Hotspur, al heeft de ploeg van Mauricio Pochettino zondag de kans om dat gat in de thuiswedstrijd tegen Bournemouth met drie punten te verkleinen. Toch heeft de Italiaanse trainer van Leicester hoop. "We hebben het in eigen hand en zijn nu heel dichtbij de Champions League. Dat voelen onze supporters en dat is geweldig. Als een ploeg ons nog inhaalt, zijn ze de verdiende kampioen en dan hebben wij het nog steeds geweldig gedaan", zegt hij in de Guardian.

Veel neutrale toeschouwers zien Leicester graag kampioen worden, voornamelijk omdat de club haar succes heeft weten op te bouwen zonder de aankoop van allerlei dure vedetten. Dat merkt Ranieri ook. "Klopt, dat voel ik ook. Een hoop mensen, ook die met ons in de race zijn, zeggen nu dat ze het Leicester gunnen als hun eigen ploeg niet kan winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner