20.03.2016 18:54

Man United boekt cruciale driepunter in derby

Wat een seizoen voor Marcus Rashford. Hij scoorde zijn eerste treffer bij zijn Premier League-debuut, Europa League-debuut én tijdens zijn eerste stadsderby tussen Manchester United en Manchester City. (20-03-2016)
Wat een seizoen voor Marcus Rashford. Hij scoorde zijn eerste treffer bij zijn Premier League-debuut, Europa League-debuut én tijdens zijn eerste stadsderby tussen Manchester United en Manchester City. (20-03-2016)

Manchester United heeft zondag een cruciale overwinning geboekt in de Manchester Derby. Uit bij aartsrivaal Manchester City was het met 0-1 te sterk, waardoor de hoop op een Champions League-ticket intact blijft.

Beide ploegen hebben niet het seizoen van hun leven en kenden de importantie van dit duel. Het is voor zowel Manchester City als Manchester United erg belangrijk dat de top vier behaald wordt. In dit onderlinge zespuntenduel was er voor beide teams de mogelijkheid om een grote stap te zetten naar dat doel.

Manchester United kende een goed begin aan de wedstrijd. Al in de zestiende minuut kwamen The Red Devils op voorsprong via Marcus Rashford. Hij omspeelde Martín Demichelis met opvallend gemak en maakte koel af voor de 0-1. In het restant van de eerste helft zocht Manchester City naar een gelijkmaker, maar deze viel niet. Een andere domper voor The Citizens was het uitvallen van Raheem Sterling, die de strijd nog binnen het halfuur moest staken wegens een hamstringblessure.

In de tweede helft liep Manchester City nogmaals tegen een tegenvaller aan. Joe Hart moest zich voluit strekken om een abominabele terugspeelbal van Martín Demichelis te herstellen en raakte daarbij geblesseerd, waardoor Willy Caballero de keeper moest vervangen. Ook op sportief gebied bleef de ploeg van Manuel Pellegrini moeite hebben; pas in de 66ste minuut  creëerde het een noemenswaardige kans. Toen liep Sergio Agüero goed tegen een voorzet van Yaya Touré aan, alleen zag zijn inzet tegen de paal belanden.

In de slotfase had Manchester City veel moeite om een significant offensief op te zetten. Het ontbrak de ploeg van Pellegrini aan creativiteit om veel kansen te creëren. Het defensief ingestelde Manchester United had weinig moeite om The Citizens af te stoppen, waardoor het bij 0-1 bleef in de Manchester Derby.

Door de overwinning is de strijd om de felbegeerde vierde plek in de Premier League helemaal open. Manchester United komt door de zege op één punt van City. Daartussen staat nog West Ham United, dat nu op een gelijk puntenaantal staat met Manchester United. Met nog acht duels te gaan voor deze ploegen kan het alle kanten op, ook omdat er in ploegen als Southampton en Liverpool nog altijd kapers op de kust liggen.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner