20.03.2016 19:59

Dortmund wint en blijft in spoor van Bayern

Adrian Ramos heeft de 1-3 aangetekend voor Borussia Dortmund op bezoek bij Augsburg. Mats Hummels (l.) viert het feestje met hem mee. (20-03-2016)

Borussia Dortmund heeft op bezoek bij Augsburg een zwaarbevochten overwinning geboekt: 1-3. Alfred Finnbogason, voormalig topscorer van de Eredivisie, schoot Augsburg nog wel op voorsprong.

Een fraaie counter van Augsburg kwam voor de voeten van Finnbogason, die prima afrondde. De spits lijkt na Heerenveen eindelijk zijn draai te hebben gevonden. In de laatste vier wedstrijden kwam de IJslander tot twee goals en twee assists.

Op slag van rust trok Henrikh Mkhitaryan de stand al gelijk. Een fraaie aanval werd perfect uitgespeeld, waar de Armeen het eindstation van was: 1-1. Het doelpunt kwam vrijwel uit het niets, want de bezoekers hadden het erg lastig.

Na rust trok Dortmund de wedstrijd naar zich toe. Twintig minuten voor tijd maakte Gonzalo Castro de 1-2. Even later besliste Adrian Ramos de wedstrijd door de 1-3 aan te tekenen, wat tevens de eindstand was. Dortmund blijft door de overwinning in het spoor van koploper Bayern München, dat nog wel vijf punten voor staat.