20.03.2016 20:55

Van Gaal na winst: "Zijn terug in de race"

Manchester United wist zondagmiddag de stadsderby met Manchester City te winnen: 0-1. Door de overwinning is United de nummer vier City tot één punt genaderd. Die plek geeft recht op Champions League-voetbal.

Manager Louis van Gaal was erg blij met het optreden van zijn Manchester United. "We hebben tot de laatste seconde keihard gevochten. Na donderdag waren we erg moe. City speelde dinsdag voor het laatst en dat is een belangrijk verschil."

"Hier staat een ontzettend trotse manager. Het gat met City is nog maar één punt en we staan gelijk met West Ham United. Deze zege hadden we heel erg nodig. We zijn terug in de race en dat is het belangrijkste", aldus Van Gaal tegenover de BBC.

Marcus Rashford maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Het achttien-jarige talent uit Manchester kan op veel vertrouwen rekenen van zijn manager. "Rashford is heel snel. Bij Demichelis merk je dat de jaren beginnen te tellen. Hij was een heel goede verdediger, ik heb bij Bayern München met hem gewerkt", sluit Van Gaal af met een lichte sneer naar de 35-jarige verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner