22.03.2016 22:09

Werklust Rashford oogst lof bij Smalling

Marcus Rashford bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Manchester United - Arsenal. (28-02-2016)
Marcus Rashford bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Manchester United - Arsenal. (28-02-2016)

Marcus Rashford heeft zich binnen korte tijd opgewerkt van jeugdspeler tot een belangrijke kracht voor Manchester United. Teamgenoot Chris Smalling is onder de indruk van de achttienjarige spits, die in acht wedstrijden vijf keer scoorde.

"Het is verfrissend om een jonge speler te zien die maar blijft rennen. Het was te zien dat hij aan het einde van de wedstrijd verkrampt was, maar dat stopte hem niet", verwijst Smalling naar de derby van Manchester die zondag werd gespeeld. Rashford maakte in de burenruzie de enige goal van de wedstrijd (0-1).

"Hij zit de verdedigers altijd op de hakken. Ik denk dat als ik tegen hem zou spelen, dat hij mij angst zou inboezemen", aldus Smalling tegenover het televisiekanaal van Manchester United. Rashford werd niet opgenomen in de selectie van het nationale elftal van Engeland, maar bondscoach Roy Hodgson zou het aanvallende talent nadrukkelijk in de gaten houden.

Het team van trainer Louis van Gaal maakt in de laatste acht wedstrijden van het seizoen jacht op de vierde plaats in de Premier League. Manchester United is daarnaast nog actief in de FA Cup.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner