24.03.2016 11:17

Norwich-spits Mbokani ontsnapt aan de dood

Dieumerci Mbokani kan lachen tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Norwich City (19-03-2016).
Dieumerci Mbokani kan lachen tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Norwich City (19-03-2016).

Dieumerci Mbokani is dinsdagochtend aan de dood ontsnapt. De spits van Norwich City stond buiten op vliegveld Zaventem te wachten toen twee explosieven tot ontploffing werden gebracht door terroristen.

"Als we één minuut eerder de luchthaven binnen waren gegaan, dan waren we dood geweest", aldus de international van de Democratische Republiek Congo tegenover La Dernière Heure. "Mijn vrouw heeft me gered." De dertigjarige spits was onderweg naar zijn vaderland wegens interlandverplichtingen.

De spits van Norwich City stond op het moment van de bomaanslagen op het voetpad net voor de vertrekhal, zijn vrouw Marlene, stond een paar meter verderop. "We stonden buiten. Ik bij de taxi, Marlene bij de bagagekarretjes - op enkele meters van de explosies", aldus Mbokani, die heel erg blij is met zijn vrouw. "Dankzij haar leven we nog. Ik wilde immers al naar binnen gaan. Zij wilde echter nog een paar minuutjes buiten blijven wachten op de partner van Nathan Kabasele (Mbokani's neef en speler van De Graafschap, red.), die dezelfde vlucht zou nemen. Het is een mirakel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner