28.03.2016 20:42

Arnautović de beste van Oostenrijk in 2015

Marko Arnautović heeft de status van probleemjongen definitief achter zich gelaten. De oud-aanvaller van FC Twente werd maandag verkozen tot beste speler van Oostenrijk in het jaar 2015 en werd daarmee beloond voor zijn spel bij Stoke City.

Lang leek de carrière van Arnautović in een slop te raken. Bij FC Twente deed de flankspeler het meer dan prima, maar zijn periodes bij Inter en Werder Bremen stonden vooral in het teken van incidenten en matige prestaties binnen de lijnen. Toch besloot Stoke City in zee te gaan met Arnautović, die in 2013 een contract tekende bij de Premier League.

De aanvaller kreeg vanaf het begin van zijn carrière in Engeland veel speeltijd in de competitie en dat lijkt zich dit seizoen definitief uit te betalen. Arnautović staat dit seizoen op tien treffers in de Premier League, waarmee hij qua cijfers richting zijn beste seizoen in zijn carrière gaat.

De bekroning tot Speler van het Jaar in Oostenrijk is een beloning voor het goede seizoen van Arnautović, die nog tot medio 2017 onder contract staat bij Stoke City, maar in de belangstelling staat van diverse clubs. Onder andere Paris Saint-Germain schijnt gecharmeerd te zijn van de Oostenrijker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner