10.04.2016 14:53

Huntelaar keert bij derby terug in de basis

Klaas Jan Huntelaar slaagt er niet in om een kans te verzilveren tijdens de wedstrijd Schalke 04 - VfB Stuttgart. (21-02-2016)
Klaas Jan Huntelaar slaagt er niet in om een kans te verzilveren tijdens de wedstrijd Schalke 04 - VfB Stuttgart. (21-02-2016)

Klaas Jan Huntelaar mag, na twee reservebeurten in de Bundesliga, weer als basisspeler beginnen als zijn ploeg Schalke 04 het zondagmiddag in de Kohlenpottderby opneemt tegen rivaal Borussia Dortmund.

Tegen Borussia Mönchengladbach en FC Ingolstadt 04 moest Huntelaar genoegen nemen met een plek op de bank omdat Schalke-trainer André Breitenreiter de in Argentinië geboren spits Franco Di Santo verkoos boven de Nederlandse goalgetter. In de belangrijke derby tegen Dortmund kiest Breitenreiter echter dus weer voor Huntelaar en dat betekent dat Di Santo als wissel begint.

Breitenreiter heeft zijn opstelling sowieso flink gewijzigd ten opzichte van het met 3-0 verloren duel met Ingolstadt. Hij voert namelijk maar liefst vijf wijzigingen door in zijn basiselftal. Naast Huntelaar zijn er in het elftal van Schalke vanmiddag basisplaatsen voor Sead Kolašinac, Sascha Riether, Younès Belhanda en Pierre-Emile Højbjerg. Daardoor zitten onder meer Eric Maxim Choupo-Moting en Dennis Aogo op de bank.

Ook bij Dortmund flink wat wijzigingen in het elftal. Trainer Thomas Tuchel kondigde eerder al aan dat hij enkele spelers rust zou geven vanwege het komende treffen met Liverpool in de Europa League. Op de bank van Dortmund zijn zondagmiddag dan ook enkele voor Dortmund bepalende spelers terug te vinden: Henrikh Mkhitaryan, Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang. De bank van Dortmund bestaat verder uit Roman Weidenfeller, Łukasz Piszczek, İlkay Gündoğan en Gonzalo Castro. Een bank met flink wat bekende namen dus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner