10.04.2016 16:35

Leicester zet volgende stap richting titel

Jamie Vardy zet koploper Leicester City op bezoek bij Sunderland op een 0-1 voorsprong. (10-04-2016)

Het begint er steeds meer op te lijken dat Leicester City dit seizoen alle Engelse topclubs gaat aftroeven. Het team van trainer Claudio Ranieri maakte zondagmiddag geen fout op bezoek bij Sunderland. Dankzij twee doelpunten van Jamie Vardy boekte Leicester City een 0-2 overwinning.

De eerste helft in het Stadium of Light was niet goed. Het team van Ranieri speelde slordig en slaagde er niet in om het de nummer achttien van de Premier League erg lastig te maken. Halverwege de tweede helft brak Vardy echter de ban. Op aangeven van Danny Drinkwater zorgde de goaltjesdief voor de 0-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd tekende Vardy ook voor de 0-2, zijn 21ste van het seizoen.

Leicester City heeft nu met nog zes wedstrijden te spelen een voorsprong van tien punten op Tottenham Hotspur en een dertien punten op Arsenal. De twee clubs uit Londen hebben echter nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Tottenham Hotspur speelt zondagmiddag op White Hart Lane tegen Manchester United.