10.04.2016 17:30

Schalke 04 pakt punt tegen rivaal Dortmund

Schalke 04 en Borussia Dortmund schotelden het publiek zondagmiddag vooral na rust een heerlijk schouwspel voor. Beide ploegen kwamen tweemaal tot scoren. Klaas Jan Huntelaar bezorgde Schalke een punt door een strafschop te benutten.

De wedstrijd in Gelsenkirchen was amper vier minuten oud toen Schalke-doelman Ralf Fährmann voor het eerst in actie moest komen om een leep kopballetje van Christian Pulisic uit de kruising te slaan. Het eerste half uur was voor het B-elftal van Dortmund, dat soms op fraaie wijze door de verdediging van de thuisploeg heen sneed. Dat leverde de ploeg onder meer een grote mogelijkheid op voor Pulisic. Hij lanceerde zichzelf en snelde alleen richting de goal van Fährmann. Hij besloot de bij de tweede paal vrijstaande Erik Durm te negeren en schoot zelf rakelings voorlangs.

Er was een half uur gespeeld toen Schalke langzaamaan beter in de wedstrijd kwam en dit leidde dan ook tot kansen voor de Koningsblauwen. Leroy Sané schoot vanaf een meter of twintig afstand verwoestend hard op de paal en Junior Caiçara schoot vanuit een lastige hoek voorlangs waar hij het leder beter op de voor de goal staande Huntelaar had kunnen geven. Gescoord werd er in de eerste helft niet en dus zochten beide ploegen zonder tegentreffer de kleedkamer op.

Na rust ontbrandde de derby tussen Schalke en Dortmund. Binnen vijf minuten kwamen de bezoekers namelijk op voorsprong. Moritz Leitner legde de bal op de rand van het strafschopgebied van Schalke klaar voor de inlopende Shinji Kagawa waarna de Japanner het leder op heerlijke wijze over Fährmann heen lobte. Amper twee minuten later was het echter alweer gelijk. Het leek eventjes een schiettent in de zestien van Dortmund en uiteindelijk kon Sané van dichtbij een rebound binnen schieten.

De tweede helft was pas tien minuten oud toen Dortmund opnieuw de voorsprong pakte. Een vrije trap van invaller Henrikh Mkhitaryan werd in het strafschopgebied van Schalke van richting veranderd en belandde op het hoofd van Matthias Ginter die het leder vervolgens van dichtbij tegen de touwen kopte. Ook nu kon Dortmund echter niet lang van de voorsprong genieten want tien minuten later maakte Huntelaar gelijk. Hij benutte een strafschop die werd toegekend nadat hij zelf door Sokratis Papastathopoulos onderuit werd gehaald.

Na de gelijkmaker van Huntelaar kregen de bezoekers de nodige kansen om een derde treffer te maken. Zo waren er goede mogelijkheden voor Mkhitaryan en invaller Pierre-Emerick Aubameyang, maar zij wisten het net niet te vinden. In de slotminuut kreeg Schalke nog dé kans om de derby te winnen, maar Max Meyer schoot geheel vrijstaand over. Dortmund blijft tweede en ziet het gat met koploper Bayern München groeien tot zeven punten. Schalke heeft niet optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van concurrenten en blijft zevende. 

Door: Roel Egberts

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner