10.04.2016 19:39

Bayern heeft titel binnen handbereik

Bayern München koerst steeds zekerder op de titel af in Duitsland. Der Rekordmeister zag zondag concurrent Borussia Dortmund punten verspelen en heeft met nog vijf wedstrijden te gaan zeven punten voorsprong.

Bayern won zaterdag met 3-1 van VfB Stuttgart en legde zo de druk bij Dortmund. Verdediger Georg Niedermeier van Stuttgart opende na een half uur de score door een voorzet van Franck Ribéry onbedoeld achter zijn eigen doelman te tikken. Vlak na rust maakte David Alaba de 2-0, maar Daniel Didavi deed wat terug. In de slotfase besliste Douglas Costa het duel.

Dortmund moest de 'Kolenpotderby' met Schalke 04 dus winnen om op vijf punten te blijven. Het werd echter 2-2 in Gelsenkirchen, een uitslag die werd bepaald door Klaas-Jan Huntelaar. Hij verdiende een strafschop en schoot die binnen. Daarvoor opende Shinji Kagawa de score, maar binnen twee minuten was de stand alweer gelijk door een doelpunt van Leroy Sané. Verdediger Matthias Ginter kon de bezoekers snel weer op voorsprong brengen omdat er slecht werd verdedigd en hij zonder zelfs te springen een voorzet raak kon koppen.

Nummer drie Hertha BSC speelde vrijdag al gelijk tegen het in degradatienood verkerende Hannover 96 (2-2) en moest afwachten of de concurrenten om een ticket voor de Champions League dichterbij wisten te komen. Alleen Bayer Leverkusen slaagde daar echt in. Op bezoek bij 1. FC Köln won Leverkusen met 2-0 dankzij goals van Julian Brandt en Javier Hernández (beter bekend als Chicharito), waardoor het nu vierde staat op één punt van Hertha.