10.04.2016 19:46

Tottenham in razend tempo voorbij Man United

Erik Lamela heeft de 3-0 op het scorebord gezet. Christian Eriksen is er als eerste bij om het feestje met hem te vieren. (10-04-2016)

Tottenham Hotspur heeft op het eigen White Hart Lane gewonnen van Manchester United: 3-0. In een tijdsbestek van zes minuten lieten The Spurs niets heel van de ploeg van Louis van Gaal, waardoor de riante eindstand op het bord kwam.

Timothy Fosu-Mensah en Daley Blind begonnen in de basis bij The Red Devils. Bij Tottenham stonden oud-Eredivisiespelers Moussa Démbéle, Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de basis, waardoor de wedstrijd een Nederlands tintje had.

Tot de zeventigste minuut waren er kansen over en weer voor beide partijen en ging de wedstrijd gelijk op. Op aangeven van Eriksen brak Dele Alli de wedstrijd open en daarna was Manchester United helemaal van slag.

Toby Alderweireld kopte even later de 2-0 binnen en weer een minuut later zorgde Erik Lamela voor de 3-0. In nog geen zes minuten tijd liep Tottenham uit naar een 3-0 voorsprong, wat tevens de eindstand was.

Tottenham blijft door de overwinning meedoen in de titelstrijd. Koploper Leicester heeft zeven punten voorsprong en er staan nog vijf wedstrijden op het programma. Manchester United mag blijven hopen op een Champions League-ticket. De achterstand op stadsgenoot Manchester City bedraagt vier punten.