10.04.2016 21:01

Van Gaal: "Kan gebeuren, maar het mag niet"

Louis van Gaal ging met Manchester United onderuit bij Tottenham Hotspur (3-0). In een tijdsbestek van zes minuten liepen The Spurs uit naar de riante zege, maar Van Gaal was tevreden over wat hij daarvoor zag.

In de zeventigste minuut opende Dele Alli de score en daarna was de wedstrijd snel beslist. "We speelden zeventig minuten lang erg goed. Tot de eerste goal speelden we een goede uitwedstrijd, met mogelijkheden om te scoren. Daarna was er miscommunicatie in het centrum en na vijf minuten was het over", aldus Van Gaal tegen de BBC.

Timothy Fosu-Mensah moest na 68 minuten spelen geblesseerd het veld verlaten bij een 0-0 stand. Even later was zijn vervanger Darmian negatief betrokken bij de eerste tegengoal, maar de Nederlandse manager wil de nederlaag niet wijden aan het uitvallen van Fosu-Mensah. "Fosu-Mensah speelde een goede wedstrijd, maar Darmian kan daar ook spelen. Het was vooraf een moeilijke keuze wie er mocht spelen. Toevallig was het net zo dat wanneer Fosu-Mensah het veld verlaat, het ook misgaat. Maar we gaven het weg door miscommunicatie."

In zes minuten tijd liep Tottenham vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong. Volgens Van Gaal vielen de tegendoelpunten te makkelijk. "Onze organisatie is normaliter goed, maar we verloren de duels te makkelijk. Het kan gebeuren, maar het mag niet gebeuren. Want daardoor scoren ze."

Manchester United heeft vier punten achterstand op nummer vier Manchester City. De vierde plaats geeft recht op een Champions League-ticket. "Ook onze concurrenten kunnen verliezen, maar het is iets moeilijker geworden. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner