12.04.2016 11:01

Alderweireld lovend over Leicester City

Toby Alderweireld maakt een gebaar naar de supporters na het scoren van de 2-0 tijdens het competitieduel Tottenham Hotspur - Manchester United (10-04-2016).
Toby Alderweireld maakt een gebaar naar de supporters na het scoren van de 2-0 tijdens het competitieduel Tottenham Hotspur - Manchester United (10-04-2016).

Toby Alderweireld doet er alles aan om met Tottenham Hotspur Leicester City af te troeven, maar toch heeft de Belgische mandekker enkel lof voor de huidige koploper van de Premier League.

"Wat Leicester doet, is ongelooflijk knap. Ze zijn in één jaar tijd van een degradatiekandidaat de titelfavoriet geworden. Leicester City heeft een paar goede aankopen gedaan en beschikt met Jamie Vardy en Riyad Mahrez over spelers die in de vorm van hun leven zijn. Het is een heel goed, stabiel team", aldus Alderweireld, die weet dat het lastig zal worden om Leicester City nog te achterhalen. "De titel pakken wordt lastig. Leicester heeft alles in eigen hand. We willen nu de laatste vijf duels winnen om de druk op Leicester op te voeren en de achtervolgers achter ons te houden."

'Grote' clubs als Manchester City, Manchester United, Liverpool en Chelsea zijn al afgehaakt voor de titel, maar toch zal Tottenham Hotspur waarschijnlijk geen kampioen worden. "Dit zegt alles over de Premier League", vervolgt Alderweireld tegenover De Telegraaf. "Door de enorm hoge tv-gelden hebben ook de zogenaamd kleinere clubs de middelen om uitstekende spelers te kopen. Daardoor kan hier letterlijk iedereen van iedereen winnen. De teams die stabiel zijn, schoppen het nu ver. Dus frustrerend vind ik het niet. Het is nu eenmaal de realiteit."

Volgens Alderweireld is de tweede plaats niet teleurstellend. "Nee, dat vind ik niet. Voor het seizoen hadden we blind voor die plaats getekend. Maar als je zo dichtbij bent wil je natuurlijk meer. Kampioen worden zou geweldig zijn. We werken nu vooral heel hard om bij de eerste drie te eindigen. We hebben een rechtstreeks Champions Leagueticket in handen en willen dat vasthouden. De Champions League zal onze jonge groep nog veel sterker maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner