12.04.2016 16:58

Meulensteen wees Ronaldo op zijn gebreken

René Meulensteen was van 2008 tot en met 2013 assistent-trainer bij Manchester United en werkte toentertijd samen met Cristiano Ronaldo. De Nederlander weet nog goed dat Ruud van Nistelrooy zich irriteerde aan de Portugees.

In gesprek met Helden haalt de oefenmeester herinneringen op. Hij weet nog goed toen Ronaldo net bij de club kwam, hij nog geen echte teamspeler was. "In het begin wilde hij vooral zichzelf in de schijnwerper zetten. Vaak tot frustratie van Ruud van Nistelrooy", aldus Meulensteen. "Ruud was gewend dat hij vanzelf de bal kreeg als hij zijn loopacties maakte, maar Cristiano wilde zich onderscheiden met mooie bewegingen, en dan kwam die bal niet."

"Ik heb daar veel met Cristiano over gepraat. Ik zei: 'Luister jongen, jij wilt de beste speler van de wereld worden, maar als je zo doorgaat lukt dat niet'", vervolgt de Nederlander die overigens wel positief is over de Portugees. "Ik heb hem leren kennen als een heel zelfbewuste jongen met een sterk karakter, die precies wist wat hij wilde. Hij trainde altijd goed en verrichtte altijd extra arbeid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner