14.04.2016 19:38

Gutíerrez wint rechtszaak van oud-werkgever

Jonás Gutiérrez pakt even zijn rust tijdens de competitiewedstrijd Manchester City - Newcastle United. (30-03-2013)
Jonás Gutiérrez pakt even zijn rust tijdens de competitiewedstrijd Manchester City - Newcastle United. (30-03-2013)

Jonás Gutíerrez heeft de rechtszaak tegen zijn oud-werkgever Newcastle United gewonnen. De ex-kankerpatiënt, die de ziekte in 2014 overwon, voelde zich gediscrimineerd door de Premier League-club en eiste een fors geldbedrag.

Eind 2013 werd teelbalkanker geconstateerd bij de Argentijnse verdediger, die daardoor lang niet in actie kwam voor zijn werkgever. Gutíerrez versloeg de ziekte en keerde terug binnen de lijnen, maar al snel werd duidelijk dat Newcastle United helemaal niet meer zat te wachten op de speler, momenteel in dienst van Deportivo La Coruña.

Gutíerrez kon in Engeland een nieuw contract verdienen door in totaal tot tachtig optredens te komen, na het ondertekenen van een nieuw contract bij Newcastle United. De voetballer kreeg echter het gevoel dat zijn werkgever hem die automatische contractverlenging niet gunde en stapte daarom naar de rechter. Ook vond Gutíerrez dat hij niet de kans kreeg om die tachtig wedstrijden te halen, door zijn ziekte.

De Zuid-Amerikaan eiste ruim drie miljoen euro en is dus in het gelijk gesteld door de rechter. Het is nog niet bekend of Newcastle United in beroep gaat tegen de uitspraak. Inmiddels speelt Gutíerrez voor Deportivo La Coruña, waar hij in het huidige seizoen dertien keer voor speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner