16.04.2016 20:39

Aguëro doet Chelsea erg veel pijn met hattrick

Manchester City heeft een aanval van stadsgenoot United op een plekje in de top vier van de Premier League zaterdag afgeslagen. Op bezoek bij het Chelsea van Guus Hiddink zorgde Sergio Agüero voor de winst: 3-0.

City staat nu zelfs even derde in de Engelse competitie, maar Arsenal moet nog spelen en kan weer voorbij stuiven. United won eerder op de dag van Aston Villa, maar het gat tussen die clubs blijft vier punten.

Agüero was de grote man bij City. De Argentijn maakte na ruim een half uur spelen de openingstreffer op aangeven van Kevin De Bruyne en was tien minuten na rust opnieuw trefzeker toen Samir Nasri de bal bij hem afleverde. Ook een strafschop bleek wel aan de Argentijn besteed. Met tien minuten te gaan mocht doelman Thibaut Courtois inpakken na een overtreding op Fernandinho. Aguëro klopte invaldoelman Asmir Begovic.

Agüero heeft nu voor het derde seizoen op rij twintig goals of meer gemaakt in de competitie.