17.04.2016 12:58

Van Gaal: "We moeten het eerder afmaken"

Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)
Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)

Manchester United pakte zaterdag belangrijke punten in de strijd om de vierde plaats in de Premier League, maar trainer Louis van Gaal was niet te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg tegen Aston Villa (1-0). De Nederlandse oefenmeester vond onder meer dat het tempo van Manchester United te laag lag.

"Ik weet dat het lastig is om een georganiseerd team als Aston Villa te bespelen, maar je moet de bal snel overspelen om gaten te creëren. Dat is ons niet gelukt", aldus Van Gaal in gesprek met Sky Sports. De trainer van The Red Devils was wel erg te spreken over de aanval waaruit Marcus Rashford de 1-0 maakte. "Dat was fantastisch."

"Maar we moeten de wedstrijd veel eerder afmaken, want nu geef je Aston Villa nog de motivatie om te vechten voor een punt", meent Van Gaal. "We zijn volop in de race om Champions League-voetbal te bereiken. De drie punten zijn erg belangrijk."

Manchester United bezet de vijfde plaats in de Premier League en heeft een achterstand van drie punten op Arsenal, dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. De vierde plaats geeft recht op het spelen van de voorronde van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner