19.04.2016 17:56

Alderweireld heeft geen overtredingen nodig

Toby Alderweireld zorgt er met een rake kopbal voor dat Tottenham Hotspur op 2-0 komt tegen Manchester United. (10-04-2016)
Toby Alderweireld zorgt er met een rake kopbal voor dat Tottenham Hotspur op 2-0 komt tegen Manchester United. (10-04-2016)

Toby Alderweireld draait een topseizoen bij Tottenham Hotspur. De 27-jarige Belg is een onbetwiste basisspeler in Londen en wordt beschouwd als een van de betere centrale verdedigers van de Premier League. Alderweireld heeft met name in zijn laatste wedstrijden laten zien het vak van verdedigen uitstekend te beheersen.

Squawka berekende dat Alderweireld in zijn laatste zeshonderd minuten in de Premier League geen enkele overtreding maakte. De Belg won daarnaast in de laatste vijf competitiewedstrijden van Tottenham Hotspur al zijn kopduels. Mede dankzij het verdedigende werk van Alderweireld incasseerde de club uit Londen slechts één doelpunt in de laatste vijf wedstrijden.

Tottenham Hotspur bezet op dit moment de tweede plaats in de Premier League en gaat in de laatste vier wedstrijden van het seizoen proberen koploper Leicester City op de ranglijst te passeren. Het team van trainer Mauricio Pochettino neemt het nog op tegen West Bromwich Albion (thuis), Chelsea (uit), Southampton (thuis) en Newcastle United (uit). De achterstand op Leicester City bedraagt vijf punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner