22.04.2016 09:01

Arsenal maakt geen fout tegen West Brom

Alexis Sánchez schiet een vrije trap langs Ben Forster en tekent voor de 2-0 bij Arsenal - West Bromwich Albion. (21-04-2016)
Alexis Sánchez schiet een vrije trap langs Ben Forster en tekent voor de 2-0 bij Arsenal - West Bromwich Albion. (21-04-2016)

Arsenal heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. De club uit Londen versloeg op eigen terrein West Bromwich Albion met 2-0 en passeerde daarmee Manchester City op de ranglijst.

Alexis Sánchez was de grote man aan Arsenal-zijde. De Chileense aanvaller opende al na zes minuten spelen de score op aangeven van Aaron Ramsey. Een halfuur later was het weer raak voor Sánchez. Uit een vrije trap verschalkte hij West Brom-doelman Ben Foster.

Sánchez onderstreepte met zijn twee doelpunten zijn goede vorm. De Chileen scoorde in het Emirates Stadium voor de vierde competitiewedstrijd op rij. Sánchez is nu samen met Olivier Giroud de clubtopscorer van Arsenal. Beide aanvallers maakten dit seizoen twaalf doelpunten.

Het team van Arsène Wenger staat nu op de derde plaats in de Premier League en is op weg naar directe kwalificatie voor de Champions League. Op de een na laatste speeldag staat de kraker tegen concurrent Manchester City op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner