22.04.2016 15:21

Ranieri lijkt geen last van druk te hebben

Trainer Claudio Ranieri vangt de bal zodat zijn Leicester City het spel weer snel kan verleggen tegen Southampton (03-04-2016)
Trainer Claudio Ranieri vangt de bal zodat zijn Leicester City het spel weer snel kan verleggen tegen Southampton (03-04-2016)

De titelstrijd in Engeland komt bijna tot een eind. Leicester City is nog steeds de trotse koploper van de Premier League. Trainer Claudio Ranieiri lijkt geen last van zenuwen te hebben. De oefenmeester had op de persconferentie de grootste schik.

"We hebben ons al geplaatst voor de Champions League, man. Dilly ding, dilly dong!", begon Ranieri de persconferentie met een grap dat hij eerder dit seizoen maakte over hoe zijn spelers scherp houdt. Hij zei destijds dat te doen met een denkbeeldige bel. "Nee, maar dat we ons hebben geplaatst voor de Champions League is simpelweg fantastisch", vervolgde hij. "Complimenten voor de staf, de fans en de spelers. Nu moeten we ook de titel pakken."

Naast grapjes deelde Ranieri ook de nodige complimenten uit aan zijn spelers. Riyad Mahrez was daar één van: "Hij is geweldig, hij is ons licht. Als hij aanspringt, verandert Leicester van kleur." Ook de Japanse spits Shinji Okazaki kreeg een compliment: "Hij heeft zijn Engelse cursus afgerond. Nu kan hij me eindelijk verstaan. Nee, hij is een aardige jongen. Hij lacht altijd. En bovendien de taal van het voetbal is universeel."

Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong van Leicester vijf punten op Tottenham Hotspur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner