23.04.2016 11:40

Terry als stagiair naast Hiddink op de bank

John Terry reist zaterdagmiddag mee met Chelsea naar Bournemouth. Dat doet de verdediger niet als speler, aangezien hij nog met een blessure kampt, maar als onderdeel van de staf, om alvast te wennen aan het vak.

De 35-jarige Terry heeft al wat trainerspapieren gehaald, maar wil na zijn actieve carrière zo snel mogelijk trainer worden. Daarom mag Terry naast Guus Hiddink op de bank plaatsnemen in de uitwedstrijd tegen Bournemouth. "Het is nog wel een lange weg voordat hij er is, hoor. Maar ik heb vaker meegemaakt dat spelers geïnteresseerd zijn in het trainersvak", geeft Hiddink aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel.

"Dat is altijd goed, als ze belangstelling hebben voor meer dan alleen op hun plek spelen, hun werk doen en weer naar huis gaan. De interesse is wel eens breder dan dat en dan willen ze de andere kant ook zien. De oudere spelers raken geïnteresseerd en dan is het goed ze dicht bij je te hebben. Maar ik zie John nog wel als een speler, nu." Over ongeveer twee maanden loopt het contract van Terry af. Wat de verdediger dan gaat doen, is nog niet bekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner