23.04.2016 14:23

Defoe oogst lof: "Heel jong iemand van 33"

Defoe (l.) viert zijn belangrijke treffer tegen Norwich City.
Defoe (l.) viert zijn belangrijke treffer tegen Norwich City.

Met zijn 33 jaar is Jermain Defoe dan wel een routinier, maar hij is nog alles behalve versleten. De spits scoorde dit seizoen al zestien keer voor Sunderland en trainer Sam Allardyce is dan ook in de wolken met hem.

"Hij weet hoe belangrijk hij voor ons is. Het aantal doelpunten dat hij heeft gemaakt, is een van de redenen waarom we nog altijd meedoen. Hij is 33, drinkt niet, traint goed, eet goed, neemt alle supplementen, doet het gewoon allemaal goed. Daardoor is hij een jong, heel jong iemand van 33", vertelde de oefenmeester, die mede door Defoe nog strijdt om degradatie te voorkomen.

"Hij ging er tegen Norwich City helemaal voor", doelde hij op de belangrijke 0-3 winst op bezoek bij de concurrent. "Hij maakte sprints van 1400 meter, normaal gesproken houdt hij het 1000 of 1100 meter vol. Om de een of andere reden plakte hij er nog maar driehonderd meter aan vast. Ik dacht: 'Ooh, he can still do it. See you next week son!'. Er is een verschil tussen rennen en rennen op plekken waar het moet en Defoe dat dat laatste. Jermain is slim en wacht op het juiste moment om weg te sprinten. Hij heeft die twee stoppers van Norwich vorige week gewoon gemarteld!", besloot Allardyce zijn lofzang tegenover Daily Mirror.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner