23.04.2016 19:30

Hazard scoort eindelijk weer in Premier League

Het talent van Eden Hazard staat onomstotelijk vast en de Belg wordt nog steeds regelmatig gelinkt aan grote clubs in Europa, maar het huidige seizoen van Hazard is absoluut niet goed. Zaterdag liet hij zijn voeten echter weer spreken.

Tegen AFC Bournemouth scoorde Hazard twee keer, waarmee hij zijn ploeg aan een 1-4 zege op de promovendus hielp. Het waren zijn eerste competitiedoelpunten sinds 19 september, toen Hazard trefzeker was tegen Arsenal, in totaal staat de flankspeler op drie doelpunten in 27 competitiewedstrijden. Tussendoor scoorde Hazard overigens wel in de FA Cup

In de voorgaande twee seizoenen wist Hazard echter veertien keer te scoren in de Premier League, terwijl hij ook veel assists leverde. In het seizoen 2014/2015 stelde hij tien keer een collega in staat om te scoren, het seizoen daarvoor zeven keer. Momenteel moet de Belg het met slechts drie assists doen. In 2015 werd Hazard nog verkozen tot de beste speler in Engeland.

De matige prestaties van Hazard lopen evenredig met het seizoen van Chelsea. De club begon, met José Mourinho aan het roer, dramatisch aan het seizoen en is nu al klaar in de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League. Inmiddels is Guus Hiddink de eindverantwoordelijke bij de club uit Londen. De Nederlander loodste Chelsea weg van de degradatiezone, maar kan geen Europees voetbal meer halen. Antonio Conte komt volgend seizoen de club leiden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner