23.04.2016 20:36

Schalke onderuit na gemiste penalty Huntelaar

Bayer Leverkusen heeft zaterdag de derde plaats in de Bundesliga en het bijbehorende ticket voor de Champions League stevig in handen genomen. De ploeg uit Leverkusen leek bij Schalke 04 tegen een nederlaag aan te gaan lopen toen de thuisploeg halverwege met 2-0 voor stond, maar drie treffers binnen zeven minuten zetten het duel in de tweede helft op zijn kop: 2-3.

Schalke begon goed aan de wedstrijd en kreeg al na vijf minuten een strafschop, die door Klaas-Jan Huntelaar werd opgeëist. De Nederlandse spits zag zijn inzet echter gekeerd worden door keeper Bernd Leno. Voor Huntelaar betekende dat al zijn vijfde misser in de laatste zeven penalty's die hij nam. Met zeven gemiste strafschoppen in de Bundesliga is hij ook recordhouder.