23.04.2016 21:23

'Huurling van Vitesse zet Chelsea in de wacht'

Dominic Solanke (l.) viert de 0-1 tijdens het competitieduel FC Groningen - Vitesse (20-03-2016)
Dominic Solanke (l.) viert de 0-1 tijdens het competitieduel FC Groningen - Vitesse (20-03-2016)

De toekomst van Dominic Solanke ligt mogelijk niet bij Chelsea. De spits, die momenteel op huurbasis in de Eredivisie voor Vitesse speelt, is nog niet ingegaan op contractaanbiedingen van de Engelse formatie. De huidige verbintenis van Solanke loopt in 2017 af.

Volgens The Daily Mail ziet Solanke te weinig perspectief in Londen om een langlopend contract te ondertekenen. Chelsea staat erom bekend dat maar weinig jeugdspelers doorbreken, aangezien de ploeg elke zomer met een goedgevulde portemonnee de transfermarkt op kan gaan.

Solanke kwam al op zeer jonge leeftijd terecht in de jeugdopleiding van Chelsea. Bij de A-jeugd maakte de aanvalsleider indruk in de Youth League, wat hem uiteindelijk ook een debuut in de hoofdmacht van de Blues opleverde. In 2014 tekende hij een driejarig contract, maar de spits is aan het twijfelen geslagen over zijn toekomst bij de club.

De Engelsman, dit seizoen goed voor zeven treffers in 24 Eredivisie-wedstrijden, is bezig aan zijn eerste verhuurperiode in zijn carrière. Vitesse wil hem graag langer in Arnhem houden, maar deze zomer loopt het huurcontract van Solanke af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner