23.04.2016 22:04

Van Gaal denkt niet aan einde van het seizoen

Mag hij blijven of niet? De Engelse media speculeren al maanden over de toekomst van Louis van Gaal bij Manchester United, die volgens hardnekkige geruchten in de zomer moet plaatsmaken voor José Mourinho. Na het bereiken van de finale van de FA Cup kreeg Van Gaal daar zaterdag uiteraard weer vragen over, maar die ontweek hij vakkundig.

"Ik kijk niet over dit seizoen heen. We leven in het heden", zei de oud-bondscoach van Oranje, wiens contract bij Manchester United doorloopt tot medio 2017. Net als vorig seizoen kon zijn elftal dit jaar niet meedoen in de strijd om het Engelse kampioenschap en de rentree van Manchester United in Europa liep uit op een teleurstelling. Alleen winst van de FA Cup kan het seizoen nog glans geven.

"Over de toekomst praat ik met mijn bestuur, niet met jou", zei Van Gaal tegen een journalist. Op de vraag of het winnen van de FA Cup genoeg is om zijn baan te behouden, zelfs als Manchester United de Champions League misloopt, antwoordde Van Gaal: "Dat is niet aan mij over te oordelen, maar aan het bestuur."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner