24.04.2016 11:20

Neuer scherpt persoonlijk record weer aan

Bayern München won in de afgelopen speelronde van de Bundesliga met 2-0 van Hertha BSC en Manuel Neuer hield dus opnieuw de nul. Voor de goalie van Der Rekordmeister was dit al voor de twintigste keer dit seizoen, een persoonlijk record.

De koploper in de Bundesliga kon kampioen worden bij winst en voldeed zelf dus aan de plicht, maar Borussia Dortmund werkte niet mee door zelf ook te winnen. Het lijkt echter een kwestie van tijd totdat Bayern München de vierde titel op rij kan vieren. Daarbij kan de ploeg ook zeker dankbaar naar Neuer kijken, die dit seizoen weer op dreef is.

De clean sheet tegen Hertha BSC was dus zijn twintigste van het seizoen, vorig seizoen lukte het de Duitser, die onlangs zijn contract in Beieren met twee jaar verlengde, negentien keer in totaal. Het seizoen in Duitsland bestaat nog uit drie speelrondes, waardoor Neuer zijn eigen record verder kan aanscherpen. Het gat met runner-up Borussia Dortmund bestaat momenteel uit zeven punten.

Bayern München staat ook in de halve finale van de Champions League. Daarin werd het gekoppeld aan Atlético Madrid. De andere halve finale gaat tussen Real Madrid en Manchester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner