24.04.2016 15:58

Hazard wil stadgenoot hak zetten in titelrace

Eden Hazard wil absoluut voorkomen dat stadgenoot Tottenham Hotspur kampioen wordt. Hij hoopt de ploeg uit Noord-Londen een hak te kunnen zetten als zijn Chelsea die club volgende week op eigen veld ontvangt.

Na afloop van de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd in en tegen Bournemouth, waarin Hazard zijn eerste competitiedoelpunten van het seizoen liet aantekenen, sprak de Belgische dribbelaar die ambitie uit. “De spelers, de supporters, de hele club, wij willen gewoon niet dat Tottenham kampioen wordt. Daarom hopen we volgende week een goede wedstrijd te spelen en het zou mooi zijn als we ze kunnen verslaan. Leicester City verdient de titel”, aldus Hazard tegenover de BBC.

Chelsea zelf kent een verloren seizoen. Meer dan een plek in het linkerrijtje zit er ook onder interim-trainer Guus Hiddink niet in, terwijl bekersucces ook allang niet meer aan de orde is. Hazard ambitie zou voor wrijving kunnen zorgen binnen de Belgische nationale ploeg: op White Hart Lane staan met Moussa Dembelé, Jan Vertonghen en Toby Alderwiereld drie Belgen onder contract.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner