24.04.2016 23:06

Riyad Mahrez gekroond tot Player of the Year

Riyah Mahrez is verkozen tot beste speler van de Premier League. De aanvaller van Leicester City is dit seizoen één van de uitblinkers bij de Premier League-sensatie, wat hem de 'Player of the Year'-award opleverde.

De Franse Algerijn maakt furore bij Leicester City. Mahrez maakte dit seizoen zeventien doelpunten in 34 wedstrijden. Met de prestigieuze prijs is Mahrez de opvolger van Eden Hazard. Ook Robin van Persie wist de award op zijn naam te schrijven, in het seizoen 2011/2012.

De 25-jarige Mahrez streed om de prijs met teamgenoot Jamie Vardy en met Harry Kane. Vardy en Kane strijden om de topscorerstitel van de Premier League, terwijl Mahrez vooral om zijn assists befaamd is. Mahrez was bij elf van 62 doelpunten de aangever, wat een percentage van elf procent oplevert.

Een andere prestigieuze prijs, die van talent van het jaar, ging naar Dele Alli. De Engelse middenvelder van Tottenham Hotspur won de 'Young player of the Year'-award. Alli beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak. Vorig seizoen speelde de 20-jarige Alli nog bij MK Dons in de League One. Dit seizoen was Alli al goed voor tien doelpunten in 32 Premier League-wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner