25.04.2016 11:31

"Ik zie De Gea als de beste van de wereld"

Ander Herrera beschouwt Manchester United-doelman David de Gea als de beste keeper ter wereld. De middenvelder staat dagelijks met zijn landgenoot op het trainingsveld bij United. 

"In Engeland weet men al dat De Gea de beste is, maar in de rest van de wereld denken ze misschien dat er betere keepers zijn. Dat is niet zo", vertelt Herrera in de Engelse media. "Als we prijzen pakken, zal hij meer waardering krijgen. Hij heeft een speciaal talent. Als je geboren bent met zijn kwaliteiten, heb je enorm veel geluk. Alle andere mensen moeten harder werken."

"Ik vind het mooi dat hij erg kalm blijft en dat hij met beide benen op de grond staat. Hij is niet anders na het winnen van een grote wedstrijd. Daarom zie ik hem als de beste van Spanje en de beste van de wereld." 

Herrera verwacht dat De Gea volgend seizoen ook onder de lat staat in Engeland. "Volgens mij is hij gelukkig bij Manchester United, dat kan iedereen ook wel zien. Als je niet gelukkig bent, is het onmogelijk om zo goed te spelen. Iedereen bij de club is kalm en optimistisch. Dit is een fantastische club en als we prijzen pakken, is het makkelijker om de spelers van wereldklasse te behouden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner