27.04.2016 09:46

Verhaegh moet rest van het seizoen toekijken

Paul Verhaegh geeft een voorzet tijdens het competitieduel FC Augsburg - SV Darmstadt 98. (17-10-2015)
Paul Verhaegh geeft een voorzet tijdens het competitieduel FC Augsburg - SV Darmstadt 98. (17-10-2015)

FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh komt dit seizoen niet meer in actie. De 32-jarige rechtsback moet het restant van de Bundesliga vanaf de tribune toekijken door een bovenbeenblessure.

Verhaegh kampte al met een lichte blessure, maar trainer Markus Weinzierl liet de Nederlander toch in de basis starten in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-2). Dit liep niet goed af voor de drievoudig international. In de veertigste minuut moest hij zich laten vervangen vanwege de pijn.

Verhaegh kwam vervolgens met slecht nieuws. "Ik kom dit seizoen niet meer in actie", vertelde hij in gesprek met Kicker. In april miste de rechtsback al drie wedstrijden vanwege de kwetsuur, maar werd tegen Wolfsburg toch opgesteld. "Natuurlijk ben ik daar teleurgesteld over. Ik vind het achteraf niet stom dat ik al zo snel terug ben gekomen. De medische staf gaf me gewoon groen licht", vervolgt Verheagh.

Door de blessure mist de Nederlander de laatste drie Bundesliga-duels met 1. FC Köln, Schalke 04 en Hamburger SV. Toch heeft hij vertrouwen dat zijn ploeg niet degradeert. "Het team is in goede vorm", meent de aanvoerder. Augsburg staat momenteel twee punten boven de degradatiestreep.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner