28.04.2016 15:52

Huntelaar krijgt na misser strafschopverbod

Klaas Jan Huntelaar baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Borussia Dortmund (10-04-2016).
Klaas Jan Huntelaar baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Borussia Dortmund (10-04-2016).

Klaas Jan Huntelaar zal voorlopig niet meer de strafschoppen nemen voor Schalke 04. Tegen Bayer Leverkusen miste de Nederlander vanaf elf meter. Het was alweer zijn zevende gemiste penalty in de Bundesliga.

"Hij zal dit weekend zeker nog geen strafschop nemen. Hij heeft hetzelfde gemiddelde als onze materiaalman", legt trainer André Breitenreiter uit op de clubwebsite. "Ik begrijp er ook niks van. Op de training is hij vanaf elf meter bijzonder trefzeker, net als bij zijn laatste twee pogingen in de competitie", aldus de verbaasde trainer.

Wie nu de eer krijgt van eerste penaltynemer weet Breitenreiter niet. "'Ik denk dat we er maar om gaan dobbelen", voegde hij met een knipoog toe. De penalty-serie op de laatste training geeft de Duitser wel moed: "De helft van de strafschopnemers schoot raak. We zouden bijna niet meer blij zijn als we er één te nemen krijgen in de wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner