28.04.2016 19:10

Seizoen nu al klaar voor geschorste Alli

Het seizoen van Dele Alli zit erop. De middenvelder van Tottenham Hotpur, een revelatie in het huidige seizoen, is door de Engelse voetbalbond voor drie wedstrijden geschorst, nadat hij Claudio Yacob (West Bromwich Albion) een klap in de maagstreek uitdeelde.

Het moment werd op camera vastgelegd en na kort beraad kwam de FA met het slechte nieuws voor Tottenham Hotspur en Alli. De spelmaker is voor drie wedstrijden geschorst, wat einde seizoen betekent voor de twintigjarige voetballer. Het seizoen in de Premier League duurt nog drie speelrondes.

Alli mist door de schorsing de wedstrijden tegen Chelsea, Southampton en Newcastle United. Tottenham Hotspur staat momenteel op de tweede plek in de Engelse competitie, wat betekent dat de ploeg van Alli volgend seizoen instroomt tijdens de groepsfase van de Champions League. De Spurs kunnen echter nog kampioen worden, alhoewel er nog een klein wonder nodig is om verrassende koploper Leicester City in te halen. Het verschil tussen de nummers één en twee is zeven punten.

Kleiner is het verschil tussen Tottenham Hotspur, Manchester City en Arsenal. De twee laatstgenoemde ploegen bezetten plek drie en vier in Engeland en staan beide op 64 punten, vijf minder dan Tottenham Hotspur. De eerste drie ploegen spelen volgend seizoen Champions League, de nummer vier moet eerst de voorrondes overleven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner