30.04.2016 10:46

Solanke stil over vermeende contracteisen

De contractperikelen tussen Dominic Solanke en Chelsea houden de voetbalwereld momenteel bezig. Het talent zou volgens de geruchten alleen willen verlengen tegen een fikse vergoeding, maar zelf blijft Solanke vaag over de situatie.

Volgens Engelse tabloids, die het vaak genoeg niet bij het rechte eind hebben, eist Solanke, die momenteel op huurbasis voor Vitesse speelt, een jaarsalaris van 3,3 miljoen euro, plus de garantie dat hij een kans bij het eerste elftal krijgt. Het huidige contract van Solanke bij de Engelse topploeg loopt nog tot 2017 door, waardoor de formatie uit Londen graag wil verlengen met de spits.

Solanke zelf reageerde niet op de geruchten vanuit Engeland. "Ik wil er niets over zeggen. Ik concentreer me op dit seizoen, dat wil ik goed afmaken met Vitesse. We moeten in de laatste twee wedstrijden zes punten pakken, zodat we de play-offs halen. Daar focus ik me volledig op", stelt de Engelsman in gesprek met De Gelderlander. Solanke maakte als jeugdspeler indruk bij Chelsea, maar ook bij de jeugdelftallen van Engeland.

Bij Vitesse staat de aanvalsleider inmiddels op zeven doelpunten in 24 competitiewedstrijden. Voor Chelsea speelde hij pas zeventien minuten in de hoofdmacht, toen hij in de Champions League als invaller in het veld kwam tegen NK Maribor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner