30.04.2016 17:21

Mak Bayern vergeet thuis titel te pakken

Bayern München heeft nagelaten zich in de 32ste speelronde voor het vierde seizoen op rij tot kampioen van de Bundesliga te kronen. De Duitse grootmacht kwam niet voorbij Borussia Mönchengladbach en is door de 1-1 in theorie nog in te halen door concurrent Borussia Dortmund.

De liters Paulaner konden al snel koud. Uitgerekend Thomas Müller tekende voor de openingstreffer. De aanvallende middenvelder, die eerder in de week in de Champions League-clash met Atlético Madrid nog gepasseerd werd, kopte van dichtbij raak. Al in de vijfde minuut betekende dit de 1-0 voor de Rekordmeister.

Waar de Duitse fans vervolgens gingen zitten voor een monsterzege, viel het daarna wat stil. Wat speldenprikjes van de bezoekers kon doelman Manuel Neuer niet verontrusten en op een afstandsschot van Müller na, viel er weinig te beleven tijdens de eerste helft in de sfeervolle Allianz Arena.

Na de rust golfde het spel op en neer. Borussia deed leuk mee en nam enkele keren het doel van de regerend landskampioen onder vuur van afstand via bijvoorbeeld Granit Xhaka, maar tot echte kansen leidde het niet. De thuisploeg, dat met slechts drie spelers startte die ook in de basis stonden tegen Atlético Madrid afgelopen woensdag, leek met haar hoofd al bij de return van de halve finale van de Champions League te zijn.

Na bijna zeventig minuten kostte het de ploeg van trainer Josep Guardiola bijna de voorsprong. Een uitbraak vanaf de rechterkant via Patrick Herrmann zorgde voor problemen achterin bij Bayern, maar het was spits Andre Hahn die van dichtbij de bal niet in het doel wist te krijgen. Even later was de aanvaller wél trefzeker, wat de terechte 1-1 op het scorebord bracht. Een hard schot van net binnen de zestien was Neuer teveel en viel binnen bij de korte hoek.

De thuisploeg moest weer op jacht naar de winst, waardoor onder andere aanvaller Douglas Costa van stal werd gehaald. De Braziliaan werd gespaard voor de wedstrijd tegen Atlético van aanstaande dinsdag, maar moest het laatste kwartier toch nog opdraven. Het mocht echter niet baten, want ondanks de druk wist Bayern het doel niet meer te vinden. Hierdoor werd het behalen van de 26ste landstitel dus minimaal een week uitgesteld, wanneer het het opneemt tegen Ingolstadt.

Door: Erwin Hokken