30.04.2016 20:10

Mangala kritisch: "Ik weet dat ik beter kan"

Eliaquim Mangala baalt van een gemiste kans in de wedstrijd Manchester City - Manchester United. (20-03-2016)
Eliaquim Mangala baalt van een gemiste kans in de wedstrijd Manchester City - Manchester United. (20-03-2016)

Eliaquim Mangala kreeg in zijn eerste seizoen bij Manchester City bakken met kritiek over zich heen. De verdediger, die in de zomer overkwam van FC Porto, snapt de opmerkingen van de fans en eist ook meer van zichzelf.

"Ik weet dat ik beter kan", zegt de Fransman in gesprek met Sky Sports. Mangala doet er alles aan om een completere speler te worden. "Het is mijn doel om mezelf te bewijzen, om te bewijzen dat ik een goede speler ben. Ik probeer de manier van verdedigen iedere training en iedere wedstrijd weer te verbeteren", vervolgt hij.

Hoewel het de laatste tijd steeds beter gaat, zijn er altijd verbeterpunten. "Ik weet dat ik momenteel mijn top niet haal, maar het belangrijkste is dat ik stabiel blijf. Ik moet een goede wedstrijd spelen en dat niveau vervolgens vast zien te houden." De zevenvoudig international weet dat het uiteindelijk allemaal draait om de prestaties tijdens de wedstrijd.

"Ik wil mezelf bewijzen op het veld", gaat Mangala verder. "Als je het op het veld laat zien, dan is dat gewoon hoe je bent en kan spelen. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat de manager in mij gelooft en ik wil prijzen winnen met Manchester City", besluit hij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner