30.04.2016 19:15

Belangrijke zege voor Newcastle United

Newcastle United heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Premier League. Andros Townsend bezorgde zijn ploeg een thuiszege op Crystal Palace (1-0).

Newcastle United klom door de zege naar de zeventiende positie op de ranglijst. Die klassering is aan het einde van de competitie voldoende voor handhaving. Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita hadden een basisplaats bij Newcastle en werden gewisseld. Siem de Jong zat het hele duel op de bank. Anita ging noodgedwongen naar de kant met een blessure.

Townsend was niet de enige held bij Newcastle United. Doelman Karl Darlow voorkwam dat Yohan Cabaye een strafschop benutte.

Treffer

Newcastle United heeft een puntje meer dan Sunderland, dat gelijkspeelde bij Stoke City (1-1). Sunderland heeft echter nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Ook Norwich City, de nummer voorlaatst van de ranglijst, heeft minder verliespunten dan Newcastle. Hekkensluiter Aston Villa is al gedegradeerd.

Bij Stoke City had Erik Pieters een basisplaats. Patrick van Aanholt voetbalde de hele wedstrijd voor Sunderland. Steven Berghuis mocht een half uur voor tijd invallen bij Watford in het gewonnen thuisduel met Aston Villa (3-2). Hij bereidde een treffer van Troy Deeney voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner