01.05.2016 12:26

Sturridge kan niets met kritiek op zijn fitheid

Daniel Sturridge verkeert in een opperste staat van concentratie voor de Premier League-wedstrijd tegen Swansea City. (01-05-2016)
Daniel Sturridge verkeert in een opperste staat van concentratie voor de Premier League-wedstrijd tegen Swansea City. (01-05-2016)

Daniel Sturridge heeft hard uitgehaald naar de criticasters die de spits als lui bestempelden. De aanvaller van Liverpool, die de afgelopen maanden veelvuldig geblesseerd langs de kant zat, is het niet eens met de kritiek.

"Denk je echt dat ik langs de kant mijn geld wil verdienen, terwijl ik van kleins af aan gedroomd heb om profvoetballer te zijn?", vraagt de aanvalsleider zichzelf af in gesprek met de Daily Mail. "Het merendeel van de mensen die over mij praten, kennen mij helemaal niet. Iedereen die mij wel kent, weet dat ik één van de meest ambitieuze mensen hier ben."

"Ik ben niet te vinden in het nachtleven, dat kan ik zelfs niet. Ik ben hier niet om plezier te hebben met mijn vrienden. Ik leef op mezelf, mijn vrienden wonen ergens anders. Ik ben hier voor mijn werk. Liverpool is mijn werk. Ik neem dat zeer serieus en iedereen die twijfelt aan mijn integriteit, heeft geen respect voor me. Mensen die zomaar iets roepen over mij, moeten maar eens twee keer nadenken voordat ze wat zeggen."

De kritiek op Sturridge richt zich ook op komende zomer, als Engeland op het Europees Kampioenschap staat. Met spelers als Harry Kane en Jamie Vardy, die elke week goed presteren in de Premier League, lijkt de spits van Liverpool niet zeker van een plek in de EK-selectie van de Engelsen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner