01.05.2016 16:46

Pellegrini geeft Agüero en De Bruyne rust

Manchester City begint zondagmiddag met een flink gewijzigde opstelling tegen Southampton. Manuel Pellegrini heeft ervoor gekozen om zijn sterspelers rust te geven met het oog op de clash met Real Madrid.

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Real Madrid, die in 0-0 eindigde, heeft Pellegrini liefst acht aanpassingen gedaan. Bacary Sagna, Vincent Kompany Gaël Clichy, Fernando, Jesús Navas, Kevin De Bruyne, David Silva en Sergio Agüero krijgen allemaal rust van de Chileense coach. Hun vervangers zijn Pablo Zabaleta, Eliaquim Mangala Aleksandar Kolarov, Fabian Delph, Raheem Sterling, Samir Nasri, Kelechi Iheanacho en Wilfried Bony. Met een vrijwel geheel B-team staat er namens The Citizens dus nog steeds genoeg kwaliteit op het veld van het Saint Mary's Stadium.

Southampton-coach Ronald Koeman heeft drie aanpassingen gedaan in zijn basiself. Hij heeft voornamelijk wat meer Eredivisie-verleden in zijn eerste elf gebracht door rechtsback Cédric Soares te vervangen door Cuco Martina en Jordy Clasie de kans te geven boven Oriol Romeu. Daarnaast is Jay Rodriguez zijn basisplek verloren; hij wordt vervangen door Sadio Mané. Hij wordt in de aanval bijgestaan door Shane Long en Dušan Tadić.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner