02.05.2016 11:56

Hiddink hoopt op positieve seizoensaflsuiting

Chelsea kan maandag de titelstrijd in Engeland beslissen door in eigen huis Tottenham Hotspur een overwinning te onthouden. Koploper Leicester City zou bij puntenverlies van The Spurs niet meer te achterhalen zijn. Trainer Guus Hiddink ziet de wedstrijd op Stamford Bridge vooral als een kans voor zijn spelers om het teleurstellende seizoen van de huidige nummer tien nog enigszins positief af te sluiten en daarmee alvast een basis te leggen voor volgend jaar.

"Chelsea kan het zich niet veroorloven om twee of drie van dit soort seizoenen te hebben, maar ik denk dat spelers nu nog steeds graag naar deze club komen", zei Hiddink, die in december de ontslagen José Mourinho opvolgde. "Chelsea zal zich volgend jaar weer oprichten en met clubs als Tottenham om de titel strijden. Dat is een mooie uitdaging voor spelers die hier naartoe komen."

De club uit West-Londen wordt volgend seizoen getraind door de 46-jarige Italiaan Antonio Conte. De voormalig bondscoach van Italië tekende begin april een driejarig contract.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner